blimedlemiklimaalliansen

Klimaalliansen forsetter arbeidet til miljøorganisasjon Grønn Hverdag. Nå trenger vi medlemmer. Bidrar du med 150 kroner får du i 2018 rabatt på kurs og arrangement, et praktisk handlenett og du hjelper oss i klima- og miljøarbeidet.

 

Vi deltar aktivt i miljøarbeidet på Sørlandet. I fjor hadde vi stor suksess med etableringen av Odderøya økologiske pallekarmdyrkarlag - der også en rekke asylsøkere og flyktninger deltok på våre ukentlige samlinger. I 2018 ønsker vi å gjøre mer av dette og liknende aktiviteter og skal i april ha plantekurs for balkongbønder.

 

Vi er opptatt av alt det vi konkrete kan gjøre for å endre våre handlinger i en mer bærekraftig retning - både når det gjelder miljøvennlig transport, grønne energiløsninger eller sunn og økologisk mat. Ingen kan gjøre alt – alle kan gjøre sitt.

 

Lik oss på Facebook eller bli medlem slik at du får nyhetsbrev med oppdatert informasjon.

 

Grønn hilsen Klimaalliansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne Otto Iversen tlf 930 34 088 5

 

PS. Støtter du oss med kr 150.- vil vi gjerne gi deg et handlenett. Stikk innom Grønt senter slik at vi kan få gitt deg gaven. Bli medlem: https://www.deltager.no/klimaalliansen

 

 

Slik startet Klimaalliansen

 

 

I 2013 ble miljøorganisasjonen Grønn Hverdag avviklet. Til tross for gode resultater med over 60 000 deltakere, lokalkontor i ti byer og totalt 18 ansatte valgte Miljøverndepartementet å redusere den økonomiske støtten. Isolert sett kunne dette være handterbart, men flere andre uheldige omstendigheter gjorde at den svært suksessrike miljødugnaden til slutt ble lagt ned.

 

Tilbake i Kristiansand satt tre ansatte med avtaler om å gjennomføre aktiviteter som gå- og sykkelaksjonen Beintøft, Jeg kjører grønt samt en rekke andre arrangement, blant annet på Grønt senter. I stedet for å deppe over en tapt sak valgte vi å tenke at dette var en gyllen mulighet til å gjøre noe nytt. Vi har siden den gang utført en rekke miljøoppdrag, blant annet som konsulent og sertifisør overfor virksomheter som ønsker å bli Miljøfyrtårn.

 

 

I tillegg setter vi også viktige miljøsaker på agendaen. Vår første vinnersak var å få etablert en støtteordning for huseiere som vil montere solcelleanlegg på egen bolig. Vi fikk et møte med Klima- og miljøvernministeren der vi frontet saken og opplevde året etter at Enova innførte tilskudd – akkurat slik vi ønsket.

 

 

Det var også Klimaalliansen som satte i gang med Bydyrkning på Sørlandet, både med kurs for «bybønder» og etablering av egen hage – der Kirkens Bymisjon nå gjør en fantastisk flott jobb. Det var også vi som inviterte Selina Juul til å komme til Kristiansand – hun inspirere oss til å redusere matkastingen. Dette er eksempler på aktiviteter vi gjennomfører.

 

Sommeren 2018 er vi nok engang i gang med dyrking i pallekarmer der også flyktninger og asylsøkere deltar. Fast trefftid ved Grønt Senter onsdager kl 15.00 - 18.00. Velkommen innom!

 

 

 

Bli medlem: https://www.deltager.no/klimaalliansen

 

 

 

KLIMAALLIANSEN

 

Besøksadresse:

Grønt senter, Odderøyveien 5, 4610 Kristiansand

 

Mailadresse: arneotto@klimaalliansen.no

www.klimaalliansen.no

 

Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.