blimedlemiklimaalliansen

Klimaalliansen forsetter arbeidet til miljøorganisasjon Grønn Hverdag. Nå trenger vi medlemmer. Bidrar du med 150 kroner får du i 2017 rabatt på kurs og arrangement, et praktisk handlenett og du hjelper oss i klima- og miljøarbeidet.

 

Vi deltar aktivt i miljøarbeidet på Sørlandet. Sommeren 2016 hadde vi stor suksess med etableringen av Odderøya økologiske pallekarmdyrkarlag - der også en rekke asylsøkere og flyktninger deltok på våre ukentlige samlinger. I 2017 ønsker vi å gjøre mer av dette og liknende aktiviteter og skal i april ha plantekurs for balkongbønder.

 

Vi er opptatt av alt det vi konkrete kan gjøre for å endre våre handlinger i en mer bærekraftig retning - både når det gjelder miljøvennlig transport, grønne energiløsninger eller sunn og økologisk mat. Ingen kan gjøre alt – alle kan gjøre sitt.

 

Lik oss på Facebook eller bli medlem slik at du får nyhetsbrev med oppdatert informasjon.

 

Grønn hilsen Klimaalliansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne Otto Iversen tlf 930 34 088 Karen Snekvik, tlf 948 95 535

 

PS. Støtter du oss med kr 150.- vil vi gjerne gi deg et handlenett. Stikk innom Grønt senter slik at vi kan få gitt deg gaven. Her blir du medlem:: trykk her

 

 

Slik startet Klimaalliansen

 

 

I 2013 ble miljøorganisasjonen Grønn Hverdag avviklet. Til tross for gode resultater med over 60 000 deltakere, lokalkontor i ti byer og totalt 18 ansatte valgte Miljøverndepartementet å redusere den økonomiske støtten. Isolert sett kunne dette være handterbart, men flere andre uheldige omstendigheter gjorde at den svært suksessrike miljødugnaden til slutt ble lagt ned.

 

Tilbake i Kristiansand satt tre ansatte med avtaler om å gjennomføre aktiviteter som gå- og sykkelaksjonen Beintøft, Jeg kjører grønt samt en rekke andre arrangement, blant annet på Grønt senter. I stedet for å deppe over en tapt sak valgte vi å tenke at dette var en gyllen mulighet til å gjøre noe nytt. Vi har siden den gang utført en rekke miljøoppdrag, blant annet som konsulent og sertifisør overfor virksomheter som ønsker å bli Miljøfyrtårn.

 

 

I tillegg setter vi også viktige miljøsaker på agendaen. Vår første vinnersak var å få etablert en støtteordning for huseiere som vil montere solcelleanlegg på egen bolig. Vi fikk et møte med Klima- og miljøvernministeren der vi frontet saken og opplevde året etter at Enova innførte tilskudd – akkurat slik vi ønsket.

 

 

Det var også Klimaalliansen som satte i gang med Bydyrkning på Sørlandet, både med kurs for «bybønder» og etablering av egen hage – der Kirkens Bymisjon nå gjør en fantastisk flott jobb. Det var også vi som inviterte Selina Juul til å komme til Kristiansand – hun inspirere oss til å redusere matkastingen. Dette er eksempler på aktiviteter vi gjennomfører.

 

 

 

 

 

 

 

KLIMAALLIANSEN

 

Besøksadresse:

Grønt senter, Odderøyveien 5, 4610 Kristiansand

 

Mailadresse: arneotto@klimaalliansen.no

www.klimaalliansen.no

 

Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.