Kjernekraft

Kjernekraft - luftslott eller klimaløsning?

Er det på tide å tenke nytt om utskjelt energiform? Eller gjelder fortsatt de gamle sannhetene om atomkraften? Se presentasjonene fra den nasjonale konferansen i Kristiansand, tirsdag 7. november 2023.Kjernekraft er omstridt. Varsellampene etter atomulykker har blinket rødt flere ganger de siste tiårene. Hva sier forskninga om sikkerhet ved nyere kjernekraftverk? Hvordan handteres avfallet? Kommer det kjernekraftverk i Vennesla? Dette og flere andre spørsmål vil vi søke å gi svar på under den første store nasjonale konferansen om temaet.


 

Arrangørene av heldagsseminaret i Kristiansand har ikke valgt side i debatten om kjernekraft. Det vi ønsker oss er en god samtale der vi med åpent og kritisk blikk kan vurdere denne type energiproduksjon. 


 

Foredragsholderne er alle blant de fremste ekspertene på sitt fagfelt, men dette er ingen smal fagkonferanse. Våre dyktige formidlere vil denne dagen droppe de kompliserte formlene. Målet er å tilføre ny og oppdatert kunnskap slik av alle kan gå hjem hakket mer opplyste. Arrangører:

Naturvernforbundet i Agder, Naturvernforbundet i Kristiansand, Klimaalliansen, Besteforeldrenes klimaaksjon og Tankesmia Pan.
Om innlederne:Ole Christen Reistad er leder for Avdeling for miljøtryggleik og strålevern ved Institutt for energiteknikk. Han var sjef da den siste atomreaktoren på Kjeller ble lagt ned. Nå er han usikker på om det er lurt å bygge nye kjernekraftverk i Norge.Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk og er tilknyttet Norsk Kjernekraft. Hun er kjent som en dyktig formidler, tar gjerne et oppgjør med fordommene mot en utskjelt energikilde og er også kjent for sin rosablogg “om kjernefysikk, forskning og sånn”.Nils Olav Larsen er ordfører i Vennesla og åpen om at han kunne kanskje tenke

kjernekraft som en del av energimiksen. Kommunen er vertskap for datalagringsvirksomheter som bruker store mengder med strøm.
Nils Bøhmer er kjernefysiker og direktør for teknologi ved Norsk nukleær dekommisjonering. Som tidligere leder av Bellona er han nok mest kjent for sitt arbeid knyttet til radioaktivt avfall og atomulykker både i Norge, Russland og Sellafield.


Asgeir Tomasgård er professor ved NTNU, Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse samt leder av Senter for bærekraftige energistudier.
Anders Odd Skonhoft er professor i samfunnsøkonomi ved Institutt for samfunnsøkonomi, NTNU.Tor Punsvik er styremedlem i Tankesmia Pan og mangeårig miljøforkjemper. Sto midt i stormen som myndighetenes mediekontakt på Sørlandet etter ulykka ved atomkraftverket i Tsjernobyl på 1980-tallet.Tone Bergan er avdelingsdirektør ved Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.


KLIMAALLIANSEN


Besøksadresse:

Grønt senter Teateret, Kongens gate 2, 4610 Kristiansand 


Mailadresse: post@klimaalliansen.no

www.klimaalliansen.no


Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.Våre støttespillere:


Handelens Miljøfond
Miljødirektoratet
EEA-Grants