spisforhundre

Foto: Fra Redd Barna Sørs seminar på Grønt senter

Suksessen fortsetter! Familien Dabaa holder åpent og serverer varmretter på lørdager og søndager. Det hele begynte som et stunt. 


Grønt senter var på jakt etter et bærekraftig serveringstilbud under Økouka - den landsdekkende feiringa av økologisk og biodynamiske landbruk. 


Via Klimaalliansens Pallekarmdyrkarlag fikk vi kontakt med familien Dabaa fra Aleppo i Syria. 


De hadde gjennomført en dramatisk flukt gjennom sju land og hadde på mirakuløst vis klart å samle seg i Kristiansand.  På Odderøya deltok de i arbeidet både med å dyrke grønnsaker samtidig som de serverte oss noen fantastiske måltider - den historien kan du lese om i Kristiansand Avis.


Suksessen fortsetter! Familien Dabaa holder åpent og serverer varmretter på lørdager og søndager.


For å gjøre en lang historie kort: 

økouka ble en formiddabel suksess med stinn brakke, god stemning og fantastiske tilbakemeldinger fra våre gjester.   


Da siste bord var ryddet kom spørsmålet opp: Hva gjør vi nå? 


Familien Dabaa hadde svaret: Vi åpner en alkoholfri familieresturant på Grønt senter som har åpent i helgene!  (Dette med kun lørdags- og søndagsåpent har også sin årsak i at dette er omtrent det eneste tidspunkt det ikke er annen aktivitet i den gamle kommandantboligen på Odderøya)


Og for å gjøre enda en lang historie kort: Ved hjelp av en gode hjelpere - der Marit Løvstuen er én av de ivrigste - ble det i rekordfart funnet fram papirer som bekreftet midlertidig oppholdstillatelse, melding til Mattilsynet, ordning med firmaregistrering og alt det andre en trenger for å gjøre både matlaging og forretninger på en trygg og korrekt måte.   For å gjøre en lang historie kort:  Økouka ble en formiddabel suksess med stinn brakke, god stemning og fantastiske tilbakemeldinger fra våre gjester.   


Nå er det åpent!  Første helga var 170 gjester innom og selv om nyhetens interesse kanskje vil legge seg har har både Marouf Abdulkader, Omar Marouf, Mohamed Nouraldin og Kasim Marouf Dabaa tro på at det vil være marked for en meny med smak a la Aleppo.  I tråd med tradisjonen i Midtøsten er maten kun forsiktig krydret - ikke sånn ildsprutende spicy at du må trive vannkaraffelen og kyle den ned på høykant....


Familien er forøvrig ingen noviser i faget.  I tre generasjoner har Dabaa drevet med matservering i Syria, inntil den tragiske krigen satte en stopper for virksomheten.Servering av varmretter gjelder fram til og med søndag 18.12.16  Det vil være stengt i jula og åpnet igjen fra lørdag 7.1.17.  (Våren 2017 kan det være nødvendig å stenge enkelte dager pga kollisjon med andre arrangement.  Omar Marouf Dabaa er aktiv på Facebook og legger ut oppdatert informasjon.  Sida du kan like heter Sham Syrisk mat)

   

   

Resturanten har åpent på lør- og søndager fra kl 12.00 - 18.00.  Menyen vil variere med ulike varmretter og det vil også være et vegetartilbud.  Pris fra kr 100.- pr rett.

KLIMAALLIANSEN


Besøksadresse:

Grønt senter Teateret, Kongens gate 2, 4610 Kristiansand 


Mailadresse: post@klimaalliansen.no

www.klimaalliansen.no


Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.Våre støttespillere:


Handelens Miljøfond
Miljødirektoratet
EEA-Grants