Suksess for pop-up restaurant – ny runde over jula

Suksess for pop-up restaurant – ny runde over jula

Første helga i november var det et jevnt tilsig av spisegjester til Klimaalliansens arrangement på Grønt Senter. Råvarene på matvinn-buffet var plantebaserte og i kategorien "best før, men ikke dårlig etter" – altså mat som av ulike grunner ikke ble solgt.

 

Bakgrunnen for tiltaket er at Klimaalliansen har i lang tid arbeidet aktivt for å bekjempe matsvinn. Med bidrag fra blant annet Kristiansand kommune og med støtte fra Klimasatsmidler, har vi gjennomført ulike prosjekt. Ett av de første tiltakene var å innføre en foliert MatVinn-pose som er delt ut til et femtitall serveringssteder i Kristiansand. 

 

Du kan lese mer om prosjektet her: https://www.kristiansand-chamber.no/aktuelt/gar-sammen-om-a-redusere-matsvinn/

 

Denne gangen ønsket vi å ta i bruk råvarer som er i kategoriene "best før, men ikke dårlig etter". Gode samarbeidspartnere i matvarebransjen stilte opp og ga oss varer som av ulike grunner ikke var blitt solgt.

 

Ved å servere mat laget av gulrøtter med bøy og blomkål med skjønnhetspletter - råvarer som ellers kunne bli kastet - ønsket vi å bryte ned noen fordommer.  Gjester på vår MatVinn-buffet kan selv erfare at utsortert og "redesignet" mat smaker like godt som den som når fram til førstelinja i butikken.

 

Det er den eminente vegankokken Tina Mersland (bilde) som improviserer og tryller fram de lekreste retter av det som Bama Storhusholdning og Asko har forsynt oss med.  Overskuddet fra prosjektet går til Klimaalliansens samlinger for asylsøkere, der vi i samarbeid med Integreringsmottaket blant annet har ryddedugnad på Odderøya.

KLIMAALLIANSEN


Besøksadresse:

Grønt senter Teateret, Kongens gate 2, 4610 Kristiansand 


Mailadresse: post@klimaalliansen.no

www.klimaalliansen.no


Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.Våre støttespillere:


Handelens Miljøfond
Miljødirektoratet
EEA-Grants