saakurs

Vi gjentar tidligere suksess. Tirsdag 21. mars kl 18.00 er det igjen klart for praktisk såkurs der du legger grunnlaget for årets avling.Bydyrking handler om grønn glede. Bli med på såkurs der du tips og inspirasjon til å komme i gang med egen grønnsaksdyrking.


Har du lyst til å lære mer om kortreist matglede?


Vi gjentar suksessen fra tidligere år og arrangerer praktisk kurs for deg som liker hagearbeid. I tillegg til grunnopplæring i såing og planting lærer du også noen triks om dyrking i pallekarm. 


Kurset koster kr 400.- og inkluderer økologisk såjord, frø og enkle potter til dine første grønnsaker.  Underveis har vi kaffepause med servering av frukt og grønnsaker.


Dette kurset er bygd opp som en praktisk instruksjon som egner seg både for deg som vil prøve deg som balkongbonde for første gang - og for den mer viderekommende hobbygartner.   Innledningsvis får du grunnleggende kunnskap om hva som passer å dyrke på lite plass og hva slags vekster som er lett å få til.  Du lærer om frø, jord, vanning og pleie før vi går i gang med praktiske øvelser og sår våre første frø.  Vi legger stor vekt på økologisk dyrking. 


Kursholder er utdannet agronom og har lang erfaring med hagekurs og dyrking av urter. 


Hver kursdeltaker får med seg hjem frø og noen potter økologisk såjord - der det garantert ikke er benyttet kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. Ta med en tom isboks eller liknende til å frakte med deg potter hjem. Andre del av kurset handler om dyrking i pallekarmer – dette er de populære transportkassene av tre som stadig fler dyrker i og som gjør det enkelt å komme i gang med kjøkkenhage.  I denne del av kurset gis det mye praktisk informasjon om hva som kjennetegner god jord og om gjødsling og jordforbedring gjennom sesongen. Dessuten får du tips til hva som passer å dyrke sammen slik at du får best mulig resultater av din bydyrkning.


På kurset vil du også bli invitert til å delta i Odderøyas økologiske pallekarmdyrkarlag. Vi er i dag ca 30 dyrkere som disponerer et område på sørsiden av Grønt senter.  Her kan vi dyrke våre egne grønnsaker og vi har også tilgang til vann og felles hageredskaper.   


Påmelding til kurset er bindende, men ikke personlig og kan derfor overdras til andre hvis du ikke har mulighet til å delta.Kursholder: Milly Østenstad Johnson.Når: Tirsdag 21.3 2017 kl 18.00 - ca 21.00  (Det gjøres oppmerksom på at kurset var opprinnelig satt opp onsdag 22.3, men er nå flyttet)


Påmelding her: link

KLIMAALLIANSEN


Besøksadresse:

Grønt senter Teateret, Kongens gate 2, 4610 Kristiansand 


Mailadresse: post@klimaalliansen.no

www.klimaalliansen.no


Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.Våre støttespillere:


Handelens Miljøfond
Miljødirektoratet
EEA-Grants